گلوله ای را در سینه ام احساس می کنم
نوشته شده توسط : saeedi

گلوله ای در سینه ام وجود دارد: کیست است یا فیبروم یا تومر خوش خیم دیگریست؟
چه زمانی این مشکلات هشدار می‌دهند، چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد و آزمایش های لازم برای تشخیص کدامند؟ با هم توضیحات و توصیه های دکتر داوید الیا را می‌خوانیم.

انواع مختلف گلوله هایی که ممکن است در سینه ظاهر شوند، کدامند؟
دکتر داوید الیا: در سینه: ماتوز، فیبروم (فیبروآدونم)، کیست، لیپوم و سرطان سینه، قابل تشخیص هستند.

ماتوز
به یاد داریم که سینه ها غددی پستانی هستند که یکی از مهم ترین عملکردهای شان، شیر دادن به نوزاد است. انواع گلوله ها یا بیشترشان ممکن است در غدد پستانی تحت تأثیرات هورمونی (برای مثال به علت تغییرات سیکل های ماهانه، بارداری، قرص های ضد بارداری یا درمان های هورمونی دورۀ یائسگی با دُز بسیار بالای استروژن) سفت شوند. اکثراً این گلوله ها در پهلو ایجاد می‌شود و غالباً دردناک اند. بنابراین ماتوز در اثر تغییر فعالیت غدۀ پستان به وجود می‌آید. به محض اینکه تحریکات هورمونی متوقف شود، ماتوز نیز از بین می‌رود و محو می‌شود.

ماتوزها بسیار رایج اند و همیشه زنان را نگران می‌کنند، به خاطر وجود آنها، زنان اغلب به پزشک مراجعه می‌کنند. باید دانست که ماتوز با استفاده از اشعۀ ایکس به هیچ وجه قابل مشاهده نیست به همین علت هیچ چیزی با پرتونگاری یا سونوگرافی دیده نمی‌شود.

فیبروم (فیبروآدونم)
فیبروم ها، تومورهای خوش خیمی هستند که بسیار رایج اند و اغلب دختران جوان 15 تا 20 سال را مبتلا می‌کنند. البته ممکن است در سنین 35 تا 40 سالگی هم دیده شود.

فیبروم ها شکل گلوله های بسیار منظمی در اندازۀ 1 تا 2 سانتی متر، مثل یک نقل بادام در سینه دارند و کاملاً بی درد هستند. ماموگرافی یا سونوگرافی امکان تشخیص سریع فیبروم ها را ایجاد می‌کند.

از آنجایی که فیبروم ها به هیچ وجه تغییر جنس نمی‌دهند، اصولاً با آنها کاری ندارند و می‌گذارند سر جای شان باقی بمانند. در عوض، زمانی که یک فیبروم بعد از 35 سالگی مشاهده شود، باید با رعایت احتیاط خارج گردد زیرا سرطان هایی وجود دارند که به وسیلۀ فیبروم به وجود می‌آیند. در بسیاری از موارد سرطان ها، اعلام شده است که یک فیبروم تأثیر بسیار مهمی در ایجاد این بیماری داشته است.

کیست
کیست، گلوله ای مملو از مایع (برعکس فیبروم که مملو از فیبر است) و 1 تا 1.5 است. این گلوله غالباً بسیار سریع ظاهر می‌شود و مایع موجود در آن فشار می‌آورد، به همین علت درد ایجاد می‌کند. کیست ها سرطانی نیستند و به هیچ وجه باعث ایجاد سرطان هم نمی‌شوند.

یک کیست به وسیلۀ ماموگرافی و خصوصاً سونوگرافی تشخیص داده می‌شود.

زمانی که کیست دردناک یا بزرگ می‌شود، پزشک معالج می‌تواند آن را با سوزن سوراخ کرده و مایع درون آن را خارج نماید.

باید دانست که سینه ها اغلب کیست تولید می‌کنند، این تولید کیست تقریباً از ویژگی های طبیعی بدن است و عموماً سوراخ کردن آنها بی فایده خواهد بود.

لیپوم و غده
لیپوم یک گلولۀ چربی خوش خیم و بسیار نادر است. به وسیلۀ ماموگرافی و سونوگرافی تشخیص داده می‌شود و عموماً به حال خود رها می‌گردد.
با اینکه این غدۀ درون پستانی در سینه جابه‌جا می‌گردد، عموماً خوش خیم است و نیاز به سوراخ کردن ندارد.

سرطان سینه
فقط سرطان سینه، یک تومور خوش خیم است. متأسفانه، علائم خاصی ندارد به جز اینکه گاهی اوقات حضور گلوله ای احساس می‌شود. به همین علت است که حتی اگر این گلوله ها خوش خیم هم باشند، بهتر است که با پزشک تان مشورت کنید تا مطمئن شوید که مشکل تان سرطان سینه نیست.

در نتیجه زمانی که یک گلوله در سینه تشخیص داده می‌شود، 90% شانس وجود دارد که این گلوله خوش خیم باشد – خصوصاً قبل از 50 سالگی- البته این به این معنا نیست که نباید هیچ کاری انجام داد ! بنابراین بدون معطلی باید به پزشک مراجعه کنید، پزشک نیز بعد از معاینه، عموماً ماموگرافی یا سونوگرافی تجویز می‌کند.




:: موضوعات مرتبط: بهداشت و سلامتی , ,
:: برچسب‌ها: گلوله ای را در سینه ام احساس می کنم ,
:: بازدید از این مطلب : 159
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 14 بهمن 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: